آکواریوم اوشن گرافیک والنسیا
آکواریوم اوشن گرافیک والنسیا جزء زیباترین آکواریومهای جهان است. معماری این آکواریوم که توسط فلیکس کاندلا انجام شده است، کمتر از یک شاهکار نیست. اوشن گرافیک بزرگترین آکواریوم اروپا است که در فوریهی 2003 در شرق شهر والنسیای اسپانیا افتتاح شده است.

اوشن گرافیک با مساحتی حدود 110000 متر مربع و ظرفیت آبی معادل 42 میلیون لیتر (11 میلیون گالن) آب، بزرگترین آکواریوم اروپا لقب گرفته است. از این 42 میلیون لیتر آب 26 میلیون لیتر (6900000 گالن)مربوط به بخش دلفینها است که دلفیناریوم نام دارد و 7میلیون لیتر (1800000 گالن) آب به کوسهها، سفره ماهیها و ماهیهای ریز و درشت دیگر اختصاص دارد. در این آکواریوم از 45 هزار جانور از بیش از 500 گونه نگهداری میشود. حیواناتی از جمله پستانداران، پرندهها، لاکپشتها، نرمتنان، کوسهها، دلفینها، والهای بلوگا، شیردریایی و البته انواع و اقسام آبزیان دیگر در این آکواریوم زیبا دیده میشوند که در 9 قسمت زندگی میکنند.

این آکواریوم همچنین دارای باغی با بیش از 80 گونهی گیاهی است.
آکواریوم اوشن گرافیک از 10 بخش مختلف تشکیل میشود. زیستگاه مدیترانهای، اقیانوس قطبی- زیستگاه قطب شمال، جزیرهها، دریاهای استوایی، زیستگاه دریای سرخ، دلفیناریوم، جنگلهای مانگرو یا همان حرا، بخش مرداب و باغی با انواع مختلف گیاهی.
آب این آکواریوم از خلیج مالوا-رزا پس از انجام مراحل سنجش و تعدیل کنترل به داخل مخازن پمپ میشود.
یکی از قسمتهای شاهکار این آکواریوم بخشی است که در شرایط زیستی قطب شمال بازسازی شده است. سازهای بزرگ شبیه کلبههای اسکیموها برای این منظور ساخته شده است. همچنین سعی شده است تا تمام شرایط طبیعی برای حیواناتی که در این بخش زندگی میکنند بازسازی شود تا والهای بلوگا و شیرها و البته سایر موجودات بتوانند در شرایط زیستی طبیعیشان زندگی کنند. برای مثال در مخازنی که والهای قطبی در آن زندگی میکنند سعی شده است قطعات در زیر آب کار گذاشته شود که تداعیگر قطعات یخ باشد. همچنین نور این قسمت نیز درست مثل قطب شمال که 6 ماه روز و 6 ماه شب است، تنظیم میشود. بسیاری از منتقدان معتقدند که تولید چنین میزانی از سرما در جای نسبتا گرمی مثل والنسیا، تخریب محیط زیست است. از طرفی نمیتوان منکر صحت چنین ادعایی شد اما از طرفی دیگر و با عینکی سالمتر اگر به این قضیه نگاه شود و به آکواریوم به عنوان میانجی آموزشیای نگریسته شود، میتوان با برآورد هزینه فایده رای به مثبت بودن ایجاد چنین فضایی داد. چنین فضاهایی درست است که تا حدودی به محیط زیست به صورت مستقیم آسیب وارد میکنند (مسلما کمتر از کارخانههای اتومبیل سازی، تولیدیهای کامپیوتر و تبلت و کارگاههای مبلسازی) اما تاثیر آموزشیشان برای کودکان و آشنا کردن آنها با واقعیتهای زیست محیطی میتواند چشم انداز روشنی را برای جهانی که در آن زندگی میکنیم، ترسیم کند.

از همین رو است که یکی از بخشهای اصلی اوشن گرافیک مرکز تحقیقات و آموزشی این موسسه است.
منابع:
- http://www.cac.es/oceanografic/
- http://en.wikipedia.org/wiki/L'Oceanogr%C3%A0fic
- http://www.cmdingenieros.com/en
- https://www.blogger.com/blogin.g?blogspotURL=http://comiteoceanografic.blogspot.de/&zx=yb1jvc3ppuun&pli=1
بازگشت به لیست مقالات آکواریوم
لیست نظرات
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
نظر